Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Ben je geïnteresseerd in een Schrijfboost en wil je meer weten? Of heb je een vraag? Blijf er niet mee rondlopen, maar neem gerust contact op. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord. Je kunt ook eerst kijken of jouw vraag toevallig hieronder bij de veelgestelde vragen (en antwoorden) staat.

Ik heb al lang niet meer geschreven. Is deze workshop dan wel iets voor mij?


Je bent niet voor niets op deze site beland. Daarnaast geloof ik dat iedereen die schrijft een schrijver is. Jij dus ook!

Ik wil wel schrijven, maar ik kan geen onderwerp bedenken. Heeft het dan wel zin om mee te doen?


Jazeker. Je krijgt schrijfsuggesties aangereikt. Die kun je volgen of je kunt je daardoor laten inspireren tot het schrijven van een tekst met een ander onderwerp.

Leer ik tijdens een Schrijfboost hoe ik een gedicht of filmscript schrijf of hoe ik teksten reviseer?

Nee, daar zijn de workshops niet primair op gericht. Ze zijn ontworpen om aan het schrijven te gaan, je techniek te verbeteren en te ontdekken wat bij jou past.

Waarin onderscheidt deze workshop zich van andere (creatieve) schrijfworkshops?

Voor de workshops wordt de AWA-methode gebruikt. Deze methode onderscheidt zich op een aantal punten van andere methodes. Zo wordt er tijdens de workshops geschreven. Er wordt daarnaast een specifieke vorm van feedback geven gebruikt. Uniek is ook dat de workshopleider meeschrijft, tijdens de workshop nieuw geschreven werk deelt en feedback van de groepsleden krijgt. Nanneke van Drunen is de enige Nederlandse gecertificeerde workshopleider die schrijfworkshops volgens deze methode mag geven.

Wat als ik erachter kom dat de workshop niet bij mij past?

Geen probleem! Je kunt gebruik maken van de Geld-Terug-Garantie. Je kunt dit doen na inschrijving of zelfs nadat je de eerste bijeenkomst hebt bijgewoond. Om gebruik te maken van de garantie stuur je, uiterlijk 48 uur na het bijwonen van de (eerste) bijeenkomst, een mail waarin je aangeeft dat je gebruik wilt maken van de Geld-Terug-Garantie.

Ik heb al eens een (schriftelijke) schrijfcursus gedaan. Daar ben ik halverwege mee gestopt. Denk je dat ik de Schrijfboost wel afmaak?


Dat ligt aan jouw eigen drive en inzet. Kies je voor een Schrijfboost, dan combineren we online bijeenkomsten met een live bijeenkomst en schrijftips via e-mail. Die afwisseling maakt het gemakkelijker om het vol te houden. Bovendien kun je altijd steun zoeken binnen de besloten Facebook-groep.

Moet ik het helemaal alleen doen?


Nee. Je krijgt toegang tot een besloten Facebook-groep. Je kunt daar vragen stellen. Daarnaast is tweemaal 30 minuten Skype-overleg met Nanneke inbegrepen.

Ik heb geen Facebook-account. Kan ik dan meedoen?


Om deel te kunnen nemen aan de besloten Facebook-groep heb je een eigen Facebook-account nodig. Dit is echter niet verplicht. Het aanmaken van een Facebook-account is zó gedaan.

Krijg ik het workshopmateriaal in één keer?


Nee, je krijgt elke week berichten in je inbox met opdrachten, tips en inspiratie.

Kan ik werk waarop ik feedback wil, op elk moment insturen?


Nee, dat kan niet. Je hebt een bepaalde tijd om een tekst in te sturen. Ervaring leert dat deadlines je aan het schrijven zullen zetten.

Als de workshop voorbij is, ben ik al het materiaal dan kwijt?


Dat ligt aan jezelf. De mails die gestuurd worden, kun je uiteraard bewaren. Door tijdens de bijeenkomsten de schrijfsuggesties te noteren, kun je ze op een later tijdstip nog een keer gebruiken.

Ik denk niet dat ik tijd genoeg heb om de workshops te volgen.

De vraag is niet hoeveel tijd je hebt, maar hoeveel tijd je ervoor wilt vrijmaken. Het is een kwestie van keuzes maken. Wanneer kies jij voor jezelf en gun jij jezelf dit?

Kan ik in termijnen betalen?


Ja, dat kan. Het is iets duurder.

Heb je alvast wat tips voor me?
  • Zorg dat je altijd een aantekeningenboekje bij de hand hebt (of je telefoon). Inspiratie komt op onverwachte momenten, in de supermarkt of als je net in slaap aan het vallen bent. Door je inval op te schrijven, gaat deze niet verloren.

 

  • Sommige schrijvers hebben een stok achter de deur nodig en vinden het fijn om met een deadline te werken. Anderen verkrampen daardoor. Probeer te ontdekken wat voor jou het beste werkt.