Ervaringen van deelnemers

Nadine Rozenberg:Nadine
“Schrijven is een kwestie van talent, doorzettingsvermogen, meters maken en je kwetsbaar durven opstellen. Het is niet niks om zomaar een schrijfopdracht te krijgen, à l’improviste neer te pennen wat er in je opkomt, dat vervolgens voor te dragen en de feedback in ontvangst te nemen – en dat is precies wél wat je doet tijdens de Schrijfboost. Nanneke weet tijdens de schrijfworkshops een veilige sfeer te creëren. Ze luistert aandachtig en geeft scherpzinnige feedback. Ze kan benoemen wat ze precies sterk vindt en onderbouwen waarom ze dat vindt. De feedback is, gebaseerd op de gebuikte methode, positief en volledig gericht op wat aanspreekt in een tekst. Dat maakt dat je het aandurft ook eens uit een ander vaatje te tappen, op zoek te gaan naar nieuwe schrijfstijlen en invalshoeken. Ook buiten de schrijfworkshops is het waardevol gebleken te sparren met iemand die net zo van taal houdt als jijzelf en op momenten een fijne coach is gebleken. Dank daarvoor!”

HansHans van Zeeland:
“Schrijven is voor mij een onderdeel van mijn werk, een noodzakelijk kwaad. Iets waar ik in jarenlang uren en uren schaven dermate getraind ben geraakt dat het me lukt de meest complexe boodschappen zo doeltreffend, aantrekkelijk en geloofwaardig mogelijk op mijn publiek over te brengen. Een middel, kortom. Schrijven is voor mij een middel. Een instrument.

Zo geoefend en ervaren en doorgewinterd als ik mezelf vond: een workshop Creatief Schrijven bij Nanneke zette hokjes open waarvan ik het bestaan niet vermoedde. En deed me beseffen dat schrijven niet alleen een ambacht is. Het is een kunstvorm.

Mijn uitdaging wordt om ambacht en kunst zo door elkaar te weven dat het schrijven weer leuk wordt. Daar worden ook mijn teksten alleen maar beter van.”

Berry Verwegen:Berry
“Ik met heel veel plezier de Schrijfboost van Nanneke gevolgd. Iedere keer keek ik weer uit naar de workshop om daar aan de hand van haar interessante en soms erg inventieve opdrachten korte stukjes te schrijven. Ze biedt een prettige en veilige omgeving om te schrijven, maar ook om deze teksten te delen met de andere cursisten. De feedback die je krijgt, maar met name de manier van feedback, zijn een echte toegevoegde waarde en zorgen ervoor dat je er ook echt iets mee kunt. Erg jammer dat die weken zo vlug voorbij zijn gevlogen.”

Andrea van Geenen:Andrea
“Nanneke ken ik inmiddels een tijdje. Ik las met plezier haar boek Portretten van een Passie en we deelden ervaringen rondom het ondernemerschap en ons vakgebied. Omdat ik altijd een boek heb willen schrijven, besloot ik ook de mini Schrijfboost bij haar te volgen. En die kan ik iedereen aanraden! Op een hele prettige manier neemt Nanneke je mee in de wereld van verhalen schrijven. Ze deelt algemene schrijftips en schrijfsuggesties waarmee je gedurende een of meerdere dagdelen samen aan de slag gaat. Het leuke hierbij is dat je positieve feedback krijgt van mede schrijvers, maar ook van een ervaren verhalenverteller (Nanneke). De Schrijfboost is een creatief cadeautje voor jezelf. Zeker een aanrader als je jouw boekendroom waar wilt gaan maken of als je gewoon op een andere manier met tekst aan de slag wilt gaan. Laat je verrassen en inspireren door Nanneke!”

Emiel Bootsma:Emiel
“In april 2016 bracht ik mijn eerste dichtbundel uit. Van de 50 gedichten zijn er 7 geschreven tijdens schrijfworkshops van Nanneke van Drunen. Mede daarom gaf Nanneke met veel plezier tijdens de presentatie van mijn bundel een mini-workshop. Bijna alle aanwezigen schreven enthousiast mee. Er kwamen prachtige teksten uit. Nanneke motiveert en inspireert en maakt talenten los.”

 

 

MarloesMarloes van Bergen:
“Eind 2015 volgde ik een Schrijfboost bij Nanneke. Met deze schrijfworkshops laat Nanneke zien dat ze van haar werk haar passie heeft gemaakt en dat maakt haar een bevlogen workshopleider. Nanneke weet waar ze het over heeft en bereidt haar workshops grondig voor. Ze zorgt ervoor dat je op verschillende manieren, ook buiten de workshops om, geïnspireerd blijft om te schrijven. Ik kan iedereen die (weer) wil gaan schrijven, van harte aanraden om inspiratie op te doen via de schrijfworkshops van Nanneke.”

huub

 

Huub Buijs:
“Een Schrijfboost is een absolute aanrader als je je écht wil bekwamen in schrijven. Nanneke is een vakvrouw!”

 

 

 

 

Jezelf een Schrijfboost geven?
Wil jij ook een Schrijfboost? Aanmelden kan gemakkelijk online of neem contact met mij op.